Anderlecht blijft aan de leiding

Anderlecht blijft aan de leiding

Foto: belga

Anderlecht won met 2-0 van reuzendoder Zulte-Waregem en klimt zo terug over Standard naar de leiding in eerste klasse.
Tom De Sutter bracht paars-wit al na zeven minuten op voorsprong na een kort genomen hoeschop van Mbark Boussoufa. Marcin Masilewski kopte op het half uur de 2-0 tussen twee verdedigers in voorbij doelman Bossut.

Racing Genk won zijn eerste wedstrijd onder interim-trainers Pierre Denier en Hans Visser. FC Dender werd na een spannende wedstrijd met 4-3 naar huis gestuurd. Twee goals van Tom De Mul en een van Jelle Vossen zetten de thuisploeg op rozen. Maar Dender liet zich niet ontmoedigen. Aganovic maakte de 3-1 en even later liet Zukanovic de aansluitingstreffer optekenen. Joao Carlos gaf de Limburgers weer even lucht, maar twee minuten later was daar opnieuw de aansluiting via David De Storme. Dender kreeg nog enkele kansen op de gelijkmaker, maar die kwam er uiteindelijk niet.

Roeselare komt weg uit de rechtsreekse degradatieplaatsen na 1-0 winst tegen het financieel geplaagde Moeskroen. Ivan Perisic zette Roeselare op voorsprong op aangeven van McDonald. Tien minuten voor tijd maakte Dissa de 2-0. McDonald moest kort na rust vervangen worden met een blessure aan de bil.

AA Gent hield de drie punten thuis tegen Tubeke ondanks een numerieke minderheid gedurende meer dan een helft. Kenny Thompson zette de Buffalo's al na drie minuten op voorsprong na een knappe individuele actie. Bryan Ruiz zette vanop de stip de 2-0 op het bord. Vijf minuten voor rust werd AA Gent-doelman Jorgacevic uitgesloten na een fout op de doorgebroken Dajic, maar Tubeke kon niet profiteren. AA Gent klimt naar de vijfde plaats in het klassement.

Lokeren kwam 1-0 achter op het veld van KV Kortrijk na een mislukte dribbel van doelman Copa, maar vocht terug. Via Janczyk en Ziv werd het op vijf minuten tijd zelf 1-2 voor de Waaslanders. Barbosa maakte vijf minuten voor tijd gelijk vanop de stip. Camara maakte de winnende treffer

Charleroi en Germinal Beerschot deelden de punten.

AA Gent - Tubeke 2-0
Genk - FCV Dender 3-1
Charleroi - G. Beerschot 0-0
KV Kortrijk - Lokeren 1-2
Roeselare - Moeskroen 2-0
Anderlecht - Zulte Waregem 2-0

Aflevering 9:Den beerschot en de schande van Popzuelo Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.