AA Gent 2 Tubeke 0

Buffalo's zetten opmars verder

Buffalo's zetten opmars verder

Foto: belga

Zonder een grootse wedstrijd te spelen, hield AA Gent vrij makkelijk de punten thuis tegen een moedig strijdend Tubeke. Door deze zege schuiven de Buffalo's minstens tot vanavond naar de vijfde stek, voor Tubeke wordt het knokken tot het bittere einde.
Bij de thuisploeg namen Smoje - na een lange afwezigheid -, Thompson, Azofeifa en Rosales de plaatsen in van Wils, Hanstveit, Grondin en de geschorste Maric. De bezoekers lieten topscorer Perbet op de bank en begonnen met één spits aan de partij. Nauwelijks drie minuten knalde Kenny Thompson van op 20 meter naar doel en het stond 1-0. Doelman Ardouin ging niet helemaal vrijuit.

Wie een doelpuntenkermis verwachtte, kwam bedrogen uit, want Gent schakelde een versnelling lager en liet Tubeke terug in de wedstrijd komen. De bezoekers konden het soms slappe verdedigen van de thuisploeg niet uitbuiten. Gent bleef wel het gevaarlijkst met kansjes voor Myrie en Ruiz. Net na het halfuur was er contact tussen doelman Ardouin en de doorgebroken Leye, Vervecken wees naar de stip en Ruiz zette de penalty op Panenka-wijze - met een stiftertje in het midden van het doel - om. Gent in een zetel, maar even later consternatie toen Smoje in de fout ging en Jorgacevic net buiten zijn strafschopgebied Dajic onderuit haalde. Rood voor de Gentse goalie en het debuut van Frank Boeckx. De vrije trap leverde niets op.

Thuispubliek ontevreden

Gent ging met tien tegen elf op zoek naar meer, maar Smoje moest een mislukte voorzet van Haydock van de lijn keren. Cartier gooide met Villano en Perbet twee spitsen in de strijd en Tubeke kwam meer en meer opzetten.

Bij Gent liep zowat alles verkeerd, zeer tot ongenoegen van het thuispubliek dat de eigen ploeg op een fluitconcert trakteerde. Het veldoverwicht van Tubeke resulteerde net als voor de pauze echter niet in echte doelkansen en de wedstrijd verwaterde helemaal. Smolders moest een goed aangesneden vrije trap van Karaca net voor de aanstormende Vandelannoite wegkoppen, aan de overzijde trapte Azofeifa staalhard voorlangs. Boeckx zag een schot van Villano door de vingers glippen, de bal rolde naast. Het bleef uiteindelijk bij een verdiende zege van de thuisploeg, maar het talrijke publiek bleef qua voetbal duidelijk op zij honger zitten. Gelukkig waren er de tussenstanden op de andere velden die voor het nodige vertier zorgden.

Aflevering 9:Den beerschot en de schande van Popzuelo Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.