Genk 4 Dender 3

RC Genk behaalt hard bevochten zege tegen hardnekkig Dender

 RC Genk behaalt hard bevochten zege tegen hardnekkig Dender

Foto: belga

Na een turbulente week behaalde RC Genk een hard bevochten overwinning tegen een hardnekkig Dender.
In de eerste helft was het spelniveau niet imponerend, maar na de pauze kreeg het publiek een aantal fraaie acties en zes goals geserveerd. Man van de match was Tom De Mul, die twee keer scoorde en twee assists gaf. Dender verdedigde zich dapper en maakte het Genk bij een 3-0-stand nog moeilijk tot de slotseconde.

'Niet de persoon, maar de club is belangrijk', zei Ronny Van Geneugden tijdens een korte persconferentie voor de aftrap. De 40-jarige ex- coach van Genk benadrukte dat hij opstapte om geen hinderpaal te zijn voor het realiseren van de Europese ambities van de Limburgers. Vanuit dat oogpunt was zijn beslissing misschien een goede zaak voor de Limburgers.

João Carlos en zijn ploegmaats brachten tegen Dender zeker nog geen champagnevoetbal, maar er werd met een grote zegedrang gevoetbald en er zat meer doelgerichtheid in de acties. Het openingsdoelpunt viel pas vlak voor de pauze, maar voordien werden al enkele degelijke kansen afgedwongen en ook in de tweede periode brandde het diverse keren in het doelgebied van een uitstekende Berthelin. De bezoekers waren voortdurend op achtervolgen aangewezen, maar kwamen na een 3-0-achterstand terug tot 3-2 en scoorden ook na het vierde doelpunt van Genk, zodat de club met het stamnummer 322 tot de slotseconde bibberde.

Het interimduo Denier-Visser stuurde een op drie plaatsen gewijzigd elftal naar de aftrap. Cornelis en Pudil (allebei geblesseerd) werden vervangen door Daeseleire en Matoukou, Hubert moest naar de dug-out voor Ogunjimi. De Mechelaar speelde in de spits naast Barda, Vossen opereerde in een teruggetrokken positie. Bij de bezoekers werd Lazarevski vervangen door Fred, die terugkeerde uit schorsing. De thuisploeg ging vanaf het eerste fluitsignaal in het offensief en kwam in het openingskwartier enkele keren dicht bij de openingstreffer. Een schot van de Mul ging rakelings over, João Carlos trof de dwarsligger.

Daarna viel de tweevoudige landskampioen vrijwel stil. Het tempo lag veel te laag om een nochtans niet defensief voetballend Dender weg te vegen. In het tweede kwartier was een gemene fout van Matoukou op Saintini vrijwel het enige vermeldenswaardige feit. De Kameroener mocht blij zijn dat hij geen rood kreeg. Ondanks het matige spelniveau scoorde Racing op slag van rust. De Mul werd knap vrijgespeeld door Barda en vlamde van dichtbij de openingstreffer op het scorebord. De tweevoudige landskampioen leek bevrijd en bezorgde het publiek nog enkele aangename momenten. De Mul had een tweede treffer aan de voet, maar hij knalde een puntgave kans op de uitgekomen Berthelin.

Gekke slotfase

Vlak na de pauze had de Antwerpse rechterflank meer succes. Een poging van Barda werd door Berthelin afgeweerd, maar in de rebound knalde De Mul snoeihard binnen.

Daarna was het vet van de soep. Genk leek allang blij dat het eindelijk nog eens een relatief comfortabele voorsprong had. Dit seizoen gebeurde het immers meermaals dat Racing problemen had met tegenstanders van bescheiden niveau.

Vossen maakte er op aangeven van De Mul 3-0 van, Aganovic milderde een minuut later tot 3-1. In de slotfase golfde het spel aardig heen en weer en viel er in beide doelgebieden nog heel wat te beleven. Zukanovic bracht Dender weer in de match, João Carlos was even nadien nog maar eens de Genkse schutter met dienst en Destorme zette de eindstand op het bord.

Aflevering 9:Den beerschot en de schande van Popzuelo Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.