Anderlecht 2 Zulte-Waregem 0

De Sutter doodt de reuzendoder

De Sutter doodt de reuzendoder

Foto: photo news

Zulte Waregem is reuzendoder af. Onder impuls van Boussoufa en De Sutter won Anderlecht met 2-0 en blijft zo Standard twee punten voor.
Anderlecht loste gisteren meteen zijn honden op Zulte Waregem. Paars-wit had de laatste vier competitiematchen niet meer gewonnen van de fusieploeg en kreeg in de heenronde zelfs een 4-0 pandoering, maar gisteren liet Sporting het niet zover komen. Na de wanprestatie op Moeskroen kon Anderlecht zich geen puntenverlies meer veroorloven.

Ariël Jacobs zag De Sutter terugkeren uit schorsing, maar moest de niet-fitte Legear vervangen door Iakovenko die zijn eerste basisplaats kreeg sinds 14 oktober op...Zulte Wargem. Chatelle betaalde cash voor zijn povere prestaties van de jongste weken en zat op de bank.

Het was vooral onder impuls van Boussoufa en De Sutter dat Anderlecht het doel van Zulte Waregem onder vuur nam. Het duo vond elkaar zoals een nagel een magneet vindt. Bovendien was de bal gisteren ook de vriend van Boussoufa, want Bous strooide met passes en entertainde met dribbels. Na zes minuten vond hij De Sutter en die devieerde het leer meteen in doel. Al zagen doelman Bossut en D'Haene er bij die fase ook niet echt zelfzeker uit.

Iakovenko uitgemaakt

Anderlecht speelde in tegenstelling tot de match in Moeskroen met veel inzet. Met veel getier moest Jacobs wel voortdurend Iakovenko bijsturen. De Oekraïner wisselde goede momenten af met slechte, maar gleed een voorzet van Wasilewski net naast. Toen Juhasz kopte na een corner botste de bal op de paal. Iakovenko kon niet afwerken. Dat deed Boussoufa wel na een fijn passje van alweer De Sutter, maar de goal werd afgekeurd voor offside.

Het was slechts uitstel, want toen Biglia een vrijtrap voor doel gooide kopte Wasilewski tussen drie verdedigers in de winkelhaak. Voor Wasyl was het zijn vierde goal van het seizoen, voor Anderlecht de zoveelste treffer na een stilstaande fase.

Discussie Roelandts-Wasyl

Zulte Waregem zette daar amper iets tegenover. De ploeg van de snelle omschakeling kwam zelden over de middenlijn, want de Anderlecht-verdediging stond scherp na de snijdende kritiek van de voorbije matchen. Pas na 38 minuten trapte Heyland eens op doel, maar Schollen ging heel goed plat. Kruiswijk haalde nog een kopbal van de lijn.

Na de rust zakte het tempo. Wasilewski trapte een paar keer hard op de enkels van Roelandts waarop beiden spelers elkaar de huid vol scholden.

Anderlecht bleef baas. Gillet loste een schot op Bossut en De Sutter mocht tot drie keer toe proberen om te scoren, maar opnieuw redde Bossut. Iakovenko vuurde nog naast. Met controlevoetbal kwam Anderlecht nooit meer in de problemen. Zulte Waregem verloor zo voor het eerst dit seizoen tegen een ploeg uit de huidige topdrie en verliest een beetje zijn reputatie als reuzendoder. Anderlecht voetbalde weer met de waardige mentaliteit van een titelkandidaat. Dat kon Standard vrijdag in Bergen niet zeggen.

Aflevering 9:Den beerschot en de schande van Popzuelo Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.