Kylie strikt België in haar netten

Kylie strikt België in haar netten

Foto: ap

Van alle kanten waren ze gisteren naar Antwerpen afgezakt, die 17.000fans. Fans van kitsch en kunst. En van Kylie natuurlijk, de ongekroonde koningin van de pop die in Antwerpen haar comeback maakte nadat ze tijdens haar vorige tournee door kanker getroffen werd.

Het optreden in het Antwerpse Sportpaleis van gisteravond was het tweede in de rij van Kylie’s nieuwste wereldtournee. Het aller-allereerste concert in het kader van KylieX2008 vond eergisteren plaats in Parijs. Maar ach, met een scheut van de Fransen geleend chauvinisme kan je gerust stellen dat de première in le Palais omnisport de Paris Bercy een avant-première was en dat de show gisteren pas echt op poten stond in een propvol Sportpaleis.

Hoe die show er dan uitzag? Kylie, in navolging van Arno en Axelle Red net geridderd in de Orde van Kunst en Letteren, kwam in Antwerpen op alsof ze de vrouwelijke versie van Spiderman was. Boven een batterij dansers en voor een dansend web trad Kylie het joelende publiek tegemoet op de tonen van Can’t get you out of my head. Toen ze de fans uitdaagde met een ‘I can’t hear you’, gingen die helemaal door het dak.

De jurk van Kylie paste perfect in het plaatje, want die leek ook al bijeengestikt door een spin. Vergis u echter niet: niemand minder dan de Franse topcouturier Jean-Paul Gaultier is tijdens deze wereldtournee –van Stuttgart morgen tot Londen in augustus– verantwoordelijk voor de meer dan zes verschillende podiumoutfits van de superdiva. Opmerkelijk daarbij: haar choreografen zag Kylie een maand voor deze tournee overstappen naar de tegenpartij. De Amerikaanse broertjes Richmond en Tone Talauega kozen voor Madonna (lees: een nog grotere promotiemachine) om hun ei kwijt te kunnen, Kylie doet het dezer dagen met Michael Rooney, de man die eerder al de danspasjes van de Spice Girls regisseerde.

Doet dat dan afbreuk aan de status van Kylie? Natúúrlijk niet. De Australische wordt straks veertig, maar heeft nog altijd tien jaar voorsprong op Madonna als het op jeugdigheid aankomt. Bovendien overwon Kylie vorig jaar borstkanker (sterk), is ze nu officieel weer single (verleidelijk) en is ze in vergelijking met Madonna de net iets betere zangeres (sterk en verleidelijk). Jazeker, Madge mag dan met vijftig nog altijd heen en weer rennen op het podium, Kylie is anno 2008 de ongekroonde koningin van de (bubblegum)pop.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees