Porsche ziet jaarwinst met helft toenemen

MUNICH - De Duitse sportwagenbouwer Porsche heeft de nettowinst tijdens zijn afgelopen boekjaar 2007/2008 (met einde op 31 juli) met 51 procent zien toenemen, tot 6,39 miljard euro. Dat heeft de constructeur vrijdag bekendgemaakt.
De winst voor belasting nam toe tot 8,57 miljard euro, van 5,85 miljard euro een boekjaar eerder. Dit winstcijfer ligt zo zelfs hoger dan de omzet. Die nam het afgelopen boekjaar licht toe van 7,4 miljard euro naar 7,46 miljard euro.

Het goede resultaat was voornamelijk te danken aan de betrokkenheid van Porsche in de Duitse autobouwer Volkswagen (VW). Porsche heeft een aandeel van 42,6 procent in VW, dat het bedrijf wil uitbreiden tot 75 procent. Het aandeel in VW alleen al droeg voor 6,8 miljard euro bij tot het resultaat.

Porsche houdt wel rekening met een daling van de verkoop in het huidige boekjaar, ten gevolge van een 'aanzienlijke achteruitgang' van de automarkten. De verkoop van 98.652 voertuigen in het voorbije boekjaar zal dit jaar vermoedelijk niet opnieuw bereikt worden, zo heet het.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees