Extra personeel ruimt sneeuw op luchthavens

Op de luchthavens van Zaventem, Charleroi en Luik wordt dit weekend extra personeel ingezet om sneeuw te ruimen van de start- en landingsbanen. Toch dreigt het winterweer vertragingen te veroorzaken in het luchtverkeer.
Op Brussels Airport zijn alle nodige maatregelen genomen om snel sneeuw te ruimen van de landings- en startbanen. 'Maar door de windkracht en -richting zullen we wellicht slechts één enkele baan kunnen gebruiken', zei woordvoerder Jan Van der Cruysse.

'Daardoor zullen vliegtuigen vertraging hebben en vluchten afgelast worden', voegde hij eraan toe. Passagiers kunnen de website www.brusselsairport.be raadplegen voor informatie.

Van der Cruysse herinnerde ook aan het aanbod van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines om reservaties voor zaterdag en zondag op Europese bestemmingen kosteloos te wijzigen.

Op Brussels South Charleroi Airport (BSCA) is al het personeel van wacht om aan de slag te kunnen gaan van zodra het begint te sneeuwen, zei woordvoerder David Gering van deze luchthaven.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees