Bloemen rond graf in Evergem mogen voorlopig blijven

Bloemen rond graf in Evergem mogen voorlopig blijven
EVERGEM - EVERGEM - De bloemen rond het graf van een jonge vrouw op begraafplaats Engelenhof in Ertvelde bij Evergem, mogen voorlopig blijven liggen. Dat heeft het schepencollege van Evergem beslist. De ouders van het meisje hadden voorheen een brief van de gemeente gekregen met de vraag om de bloemen weg te halen van de grond die de familie niet in concessie heeft.
Het schepencollege van Evergem zal vrijdag ook zijn excuses aanbieden aan de ouders. Kathleen De Decker en haar man Gino Verhoene hadden al laten weten dat ze niet van plan waren om de bloemen weg te halen. Hun dochter Fauve Verhoene overleed vorig jaar in april op twintigjarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. De familie en vrienden van Fauve hadden tal van bloemen op haar graf gezet. Omdat er plaats te kort was, werden ook bloemen gezet op een vrij stuk grond recht tegenover het graf.

Burgemeester Erik De Wispelaere en het college laten nu toe dat de bloemen tegenover het graf voorlopig blijven liggen. 'Het college is zich ervan bewust dat deze gevoelige boodschap op een onhandige manier aan de familie werd overgemaakt. Ze hoopt dat ook de eerdere uitbreiding van de klassieke openingsuren van de begraafplaats, op verzoek van de familie, reeds heeft bijgedragen tot het verwerken van hun verdriet.'
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees