Celebs

Zangeres Milk Inc. veroordeeld voor dodelijk ongeval

Zangeres Milk Inc. veroordeeld voor dodelijk ongeval

Foto: rr

De correctionele rechtbank van Turnhout heeft zangeres Linda Mertens van de Vlaamse danceformatie Milk Inc. veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van drie maanden en een rijverbod van zes maanden waarvan de helft met uitstel.
De zangeres was twee jaar geleden betrokken bij een dodelijk verkeersongeval waarvan ze nu van de rechter de volledige schuld krijgt toegeschoven. Het ongeval gebeurde op 18 april 2004. Linda Mertens reed op een smalle landweg in Herentals en knalde net voorbij een bocht frontaal op een tegenligger.

De 87-jarige bestuurder van die wagen overleed later aan zijn verwondingen. De politierechter veroordeelde Linda Mertens in september 2004 al tot een rijverbod van zes maanden, de verplichting nadien een praktische proef af te leggen, drie maanden cel met uitstel en een boete van 1.950 euro.

De verdediging besliste echter in beroep te gaan. De correctionele rechtbank was ook van oordeel dat het ongeval te wijten was aan het onaangepaste rijgedrag van de beklaagde. Die had volgens de rechter moeten weten dat ondanks dat er 90 kilometer per uur was toegelaten dat het gezien de omstandigheden, (de smalle weg, een bocht en een nat wegdek) niet echt opportuun was om die snelheid ook daadwerkelijk aan te houden.

De correctionele rechtbank bevestigde het vonnis van de politierechter, maar bracht het rijverbod wel terug tot een effectief gedeelte van drie maanden. Ook de verplichting om na het rijverbod een nieuw examen af te leggen, vervalt. Aan de burgerlijke partijen moet Mertens een schadevergoeding van bijna 30.000 euro betalen.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees