Kashechkin betrapt op bloeddoping

De Kazachse renner Andrey Kashechkin is betrapt op het gebruik van bloeddoping. Dat meldt zijn team Astana in een communiqué. De 27-jarige renner leverde de positieve test op 1 augustus in het Turkse Belek af.

loa, jns

Kashechkin wordt in afwachting van de controle van zijn B-staal met onmiddellijke ingang geschorst door Astana.

Kashechkin is een goede vriend van Alexandre Vinokourov, die tijdens de afgelopen Tour ook betrapt werd op het gebruik van bloeddoping. Door de positieve controle van Vinokourov stapte de hele Astana-ploeg uit de Tour, en moest ook Kashechkin, op dat moment achtste, een kruis maken over zijn ambities in de grootste ronde. Vinokourov werd inmiddels ontslagen door Astana.

'De positieve controle van Kashechkin tast onze geloofwaardigheid nog maar eens aan', reageerde een woordvoerder van het team. 'Deze nieuwe klap stimuleert ons echter om verder te gaan met draconische maatregelen te treffen in onze strijd voor een propere wielersport.'

Het is al het vierde dopinggeval dit seizoen voor Astana. De Duitser Matthias Kessler werd ontslagen nadat hij aan de vooravond van de Waalse Pijl, waarin hij vierde werd, positief testte op het gebruik van testosteron. Ook het contract van de Italiaan Eddy Mazzoleni werd ontbonden, omdat diens naam in verband werd gebracht met de verdachte dokter Santuccione.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Video

Keuze van de redactie