OS Wielrennen: Lieselot Decroix enkeling in vrouwenwedstrijd

OS Wielrennen: Lieselot Decroix enkeling in vrouwenwedstrijd

Lieselot Decroix op training in Peking Foto: photonews

Een dag na de mannen rijden zondag de vrouwen hun wegrit op de Olympische Spelen van Peking. Aan de start verschijnt met de 21-jarige Lieselot Decroix één Belgische, net als vier jaar geleden in Athene, waar Sharon Vandromme 21e werd.
De wedstrijd van zondag is 126 km lang, verdeeld over een vlakke aanloop van 78,8 km en 2 ronden van elk 23,8 km met een beklimming.

'Lieselot is alleen in de wedstrijd, wat het niet makkelijk maakt om een tactiek te bepalen', vertelde bondscoach Ludwig Willems vrijdag. 'De aanloop zal misschien het gevaarlijkste zijn, als er daar een grote groep wegrijdt. Lieselot kan natuurlijk niet met alles en iedereen meespringen.'

'Maar eerlijk gezegd denk ik niet dat er een groep zal wegrijden en dat het meer een afvallingskoers zal worden, zoals in alle grote kampioenschappen bij de vrouwen. Ik verwacht dus dat het lang zal gesloten blijven'.

'Lieselot verschijnt hier goed aan de start', ging Willems verder. 'Ze heeft eigenlijk een perfecte voorbereiding gehad, tot in de Thüringen Rundfahrt in juli, waar ze vier dagen goed meereed maar dan gevallen is. Ze kwam op haar rug terecht, en heeft nog altijd een soort van constante pijn. Vooral als ze kracht moet zetten, voelt ze het, maar het valt mee en in de wedstrijd denkt ze er niet aan.'
Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.