Brusselse politie vindt opnieuw kalasjnikov op straat

Brusselse politie vindt opnieuw kalasjnikov op straat

if

ANDERLECHT - Voor de tweede opeenvolgende nacht heeft de politie van de zone Brussel Zuid vuurwapens op straat gevonden, in de buurt van het Albert I-plein in Anderlecht. Zondagnacht ging het om een kalasjnikov, die na rellen met jongeren moest achtergelaten worden, maandagnacht ging het opnieuw om een kalasjnikov, naast een riot-gun, een revolver en een achttal molotovcocktails.

De vondsten werden telkens voorafgegaan door een schietpartij. Zondagnacht ging het zelfs om twee schietincidenten want om 0.22 uur moest de politie al tussenkomen in de Berthelotstraat in Vorst omdat er met een kalasjnikov was geschoten. Ter plekke troffen de agenten een wagen aan die omsingeld was door buurtbewoners. Die bewoners beweerden dat de inzittenden van de wagen de schutters waren maar nazicht van de beelden van een bewakingscamera leerde dat dit niet klopte. Er werd ook geen wapen gevonden.

Hinderlaag

Een twintigal minuten later werd er opnieuw geschoten met een kalasjnikov, ditmaal aan het Albert I-plein in Anderlecht. Daar vond de politie dan een kalasjnikov die op straat was achtergelaten. De agenten riepen het labo van de federale politie ter plaatse maar terwijl ze wachtten, brak er even verderop in de Grondelstraat brand uit.

Terwijl een klein groepje agenten de wacht hield bij de kalasjnikov, gingen de anderen poolshoogte nemen. Het bleek te gaan om vuilnisbakken die in brand waren gestoken. Vermoedelijk was het een afleidingsmanoeuvre want terwijl de ene groep agenten in de Grondelstraat was, werd de andere groep aangevallen door een vijftigtal jongeren. De agenten moesten zich terugtrekken en de kalajsnikov achterlaten.

Maandagnacht

Maandagnacht werd de politie dan opnieuw verwittigd van schoten aan het Albert I-plein. Buurtbewoners spraken ook over jongeren die met benzinebussen over straat liepen. De politie ging met man en macht poolshoogte nemen, vergezeld van de brandweer. Die had extra sterke verlichting bij waardoor de politie de omgeving van het plein grondig kon doorzoeken. Aan de voet van een sociaal appartementsgebouw vonden de agenten dan een kalasjnikov, een riot-gun, een revolver en een achttal molotovcocktails.

Het is niet duidelijk of de kalasjnikov hetzelfde wapen is dat ook zondag al gevonden was. In ieder geval werden de wapens in beslag genomen en overgedragen aan de Federale Gerechtelijke Politie van Brussel. Die onderzoekt de zaak verder.

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees