Zes Brusselse politieagenten gewond na burenruzie

BRUSSEL - Vrijdagnamiddag zijn in Brussel zes agenten van de lokale politie gewond geraakt bij een schermutseling in de Vekemansstraat. De agenten waren tussengekomen naar aanleiding van een burenruzie, maar werden door een van de partijen aangevallen.
Uiteindelijk konden ze drie geweldenaars oppakken, zo meldt het Brusselse parket maandag.

In de Vekemansstraat kregen de bewoners van twee aanpalende woningen ruzie over een afsluiting tussen de twee tuinen. Een familie zou daarop de afsluiting vernield hebben en de buren aangevallen hebben. Een van die buren raakte gewond en moest naar het ziekenhuis worden gebracht.

De agenten die ter plaatse kwamen, wilden de man die het slachtoffer had verwond, Omer C., oppakken, maar zijn familie verzette zich daartegen en keerde zich tegen de agenten. Die kregen verschillende beledigingen naar het hoofd geslingerd en werden geslagen en geschopt. Collega’s die als versterking kwamen, werden op dezelfde manier ontvangen en moesten zich met hun wapenstok verdedigen.

Uiteindelijk raakten zes agenten gewond, maar slaagde de politie er toch in Omer C. en twee andere familieleden, Nilgün A. en Kamil C., op te pakken. Het drietal ontkende elke verantwoordelijkheid en beweerde nooit iemand te hebben geslagen. Ze zijn ter beschikking gesteld van het Brusselse parket.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees