Mode

'Miriam deed de boekhouding'

'Miriam deed de boekhouding'

Foto: © GARY BREYSSEM

Ignace Crombé, de organisator van Miss Belgian Beauty, heeft 250.000 euro verduisterd. Dat is dit voorjaar gebleken bij een huiszoeking in de woning van Crombé en zijn bijna ex-echtgenote Miriam Jacques in Bissegem. Het nieuws raakte nu pas bekend en werd bevestigd door het parket van Kortrijk.
De Bijzondere Belastingsinspectie (BBI) en de federale gerechtelijke politie voerden dit voorjaar een huiszoeking uit bij Crombé.

Ze stootten er op zo’n 250.000 euro van de bvba Animô die naar de privérekeningen van het voormalige koppel werd doorgesluisd en niet in de fiscale aangiftes van de voorbije jaren werd opgenomen. Een bedrag van bijna 200.000 euro werd in beslag genomen.

Inmiddels zou de missmaker wel al een regeling hebben getroffen met de fiscus.

Het Kortrijkse parket beraadt zich nog of er een strafrechtelijke vervolging komt. Arnold Gits, de advocaat van Miriam Jacques, bevestigt de huiszoeking, maar wil verder geen commentaar kwijt.

'Ik heb boekhouding nooit gedaan'

In een reactie laat Ignace Crombé woensdagavond weten dat zijn vrouw de boekhouding deed en dat hij dus geen weet had van de 250.000 euro die werd verduisterd.

De bvba staat op naam van Crombé, maar het was zijn vrouw, Miriam Jacques, die de boekhouding deed. 'In de 25 jaar dat de bvba bestaat, heb ik me nooit beziggehouden met de boekhouding', verduidelijkt Crombé.

'Miriam hield zich bezig met alle administratie. Sinds we uit elkaar zijn, is het mijn vriendin, Patricia, die het papierwerk doet.'

Het geld werd volgens de missmaker ook niet versluisd naar een rekening van hem, maar naar een rekening die op naam staat van zijn vrouw. 'Vooraleer ik door het gerecht op de hoogte werd gesteld, had ik geen weet van de transactie', aldus Crombé.

De advocaat van Miriam Jacques was woensdagavond niet bereikbaar voor commentaar.
Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees