Acht doden

Chinese scholieren lopen elkaar onder de voet

Chinese scholieren lopen elkaar onder de voet

Foto: ap

Op een particuliere school in Midden-China zijn maandag acht leerlingen om het leven gekomen en 26 gewond geraakt toen leerlingen elkaar in een trappenhuis onder de voet liepen.
Het ongeluk gebeurde toen ongeveer vierhonderd leerlingen na de avondlessen uit hun klassen kwamen en over een trap van maar 1,20 meter breed naar beneden stormden. Enkele kinderen struikelden en werden onder de voet gelopen. De doden zijn zeven jongens en een meisje van tussen de 11 en 14 jaar, meldden de staatstelevisie en het persbureau Xinhua.

Meteen na het ongeluk is de directeur van de afdeling onderwijs door de autoriteiten in Xiangziang geschorst, terwijl de directeur van de school en de voorzitter van het schoolbestuur zijn aangehouden voor verhoor.

De particuliere Yucai-school stond volgens Xinhua als een van de beste in de stad aangeschreven. De school werd twaalf jaar geleden opgericht en telt 3500 leerlingen. Zulke scholen in China hebben vaak grote klaslokalen, maar weinig nooduitgangen of andere veiligheidsvoorzieningen. Behalve overdag wordt er ook dikwijls ’s avonds les gegeven.

Corrigeer

MEER NIEUWS