Volksgezondheid waarschuwt voor drugs in nep luchtverfrisser

In Nederland zijn de voorbije weken nepluchtverfrissers op de markt gebracht met een hoog gehalte MDMA. Het gebruik van hoge dosissen van dit product, dat gebruikt wordt om de gevaarlijke drug PMA aan te maken, kan leiden tot de dood.
Het Europese Waarnemingscentrum voor Drugs en Drugverslaving bracht Volksgezondheid op de hoogte van de situatie in Nederland. Er worden twee soorten nepluchtverfrissers aan de man gebracht. De eerste bevindt zich in een buisje van 5 milliliter, met 170 milligram of 3,5 procent MDMA (Methyleendioxymethamfetamine).

Ze zijn uitgebracht onder de namen 'Ambient Pear Caribbean Cocos' (blauwe vloeistof) en 'Fruitige Ananas Red Passion' (roosrode vloeistof). Er zijn ook flesjes van 25 milliliter met 125 milligram of 0,5 procent MDMA. Deze zijn uitgebracht onder de naam 'Original 69'.

Het gehalte MDMA in de buisjes is hoog en zou in vloeibare vorm veel vlugger in het lichaam opgenomen worden dan in de vorm van tabletten. Het gebruik van hoge dosissen MDMA kan ernstige gezondheidsproblemen zoals stuipen of coma veroorzaken en zelfs tot de dood leiden.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees