Twee werkgevers op vijf beoordelen België positief

Werkgevers vinden België fiscaal alsmaar aantrekkelijker

Werkgevers vinden België fiscaal alsmaar aantrekkelijker

Foto: put

PARIJS/BRUSSEL - Een overgrote meerderheid van de bedrijfsleiders in Frankrijk, Duitsland en Italië meent dat hun land niet aantrekkelijk is inzake het fiscaal regime. Nederland wordt beschouwd als het meest aantrekkelijk. België, dat nog steeds onderaan de rangschikking bengelt, kende dan weer de sterkste stijging (+23 pct) van bedrijfsleiders die vinden dat het land fiscaal aantrekkelijk is.
Dat blijkt uit een rondvraag door het Europees Observatorium voor de bedrijfsfiscaliteit en Ipsos, gepubliceerd in de Franse krant La Tribune. In totaal beoordeelt 41 pct van de ondervraagde werkgevers België positief.

Bovenaan de rangschikking staat Nederland. Liefst 71 procent van de werkgevers vindt dat het Nederlandse fiscaal regime ,,veeleer'' tot ,,zeer'' aantrekkelijk is. Dat is een toename met 15 procent tegenover 2005.

Daarna volgen Zweden (56 pct, +16 pct), Groot-Brittannië (54 pct, -9 pct) en Hongarije (53 pct, -4 pct) als enige landen die meer dan de helft voorstanders tellen. Onderaan de rangschikking bengelen Italië (8 pct, -6 pct), Frankrijk (8 pct, -4 pct) en Duitsland (3 pct, -13 pct). België staat vierde laatste met 6 procent die vindt dat de fiscaliteit hier ,,zeer aantrekkelijk'' is en 35 pct ,,eerder aantrekkelijk''.

Het Europees gemiddelde ligt op 39 pct positievelingen.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees