Nog steeds geen spoor van verdwenen vliegtuig

JAKARTA - Het op Nieuwjaarsdag in Indonesië spoorloos verdwenen vliegtuig is ook op de achtste dag van een grootscheepse zoektocht niet teruggevonden. De Indonesische overheid heeft nu al haar hoop gevestigd in de Amerikaanse oorlogsbodem Mary Sears, die met de nieuwste sonarapparatuur aan boord dinsdagavond voor het eiland Sulawesi, 1.600 kilometer ten noordoosten van Jakarta, wordt verwacht.
Het Amerikaanse schip zal metaaldeeltjes onder de loep nemen, die de Indonesische marine vijf kilometer voor de Westkust op 1.500 meter diepte heeft opgespoord. Of het om het wrak van het toestel gaat, dat 102 mensen aan boord had, kon de marine met haar apparatuur niet vaststellen. De Indonesiërs willen de vindplaats woensdag samen met de Amerikanen opnieuw verkennen.

Het vliegtuig van Adam Air was op Nieuwjaarsdag bij slechte weersomstandigheden plots van de radar verdwenen. De piloot zond zelfs geen noodsignaal uit. Ook het automatische signaal bij moeilijkheden bleef uit.

De Indonesische archipel met 17.000 eilanden wordt niet over heel het gebied door de radar geobserveerd. Het is daarom onduidelijk waar precies het toestel in moeilijkheden is geraakt en hoever het van daaruit mogelijk nog is doorgevlogen
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees