Acht jaar cel voor overvallers Proxy Delhaize Wieze

BRUSSEL - Drie van de vier betrokkenen bij de overval op de Proxy Delhaize in Wieze, een deelgemeente van het Oost-Vlaamse Lebbeke, hebben dinsdag van de Dendermondse strafrechtbank elk acht jaar effectieve celstraf gekregen. Een vierde betrokkene werd veroordeeld tot vijf jaar cel, waarvan twee jaar effectief.
De 30-jarige Gunther Van Onacker uit Dendermonde en 48-jarige Patrick Van den Bulcke uit Leopoldsburg pleegden de overval op de supermarkt op zondag 10 april 2005. Zij losten meerdere schoten in de supermarkt, waarbij twee broers verwondingen opliepen. Ook de zussen Edith en Godelieve Dierickx waren bij de overval aanwezig en raakten getraumatiseerd.

De daders pleegden ook overvallen in Opwijk, Moorsel, Geel, Balen en Leopoldsburg. Als brein achter de overvallen wordt Brigitte De Ridder aangeduid. Zelf ontkent de 41-jarige vrouw haar betrokkenheid, maar de rechter was duidelijk: ,,De Ridder is enorm goed in manipuleren. Ze laat anderen het vuile werk opknappen.'' De drie beklaagden kregen elk acht jaar effectief.

De vierde betrokkene, de 38-jarige Kristof Lemmens uit Hasselt, werd bij de zaak betrokken omdat Van den Bulcke hem nog geld verschuldigd was. Met de opbrengst van de overvallen beloofde Van den Bulcke hem terug te betalen. Lemmens leende ook zijn motorfiets aan de overvallers van de Proxy-Delhaize in Wieze. De man kreeg vijf jaar cel, waarvan twee jaar effectief.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees