Slecht jaar voor vliegveld Maastricht

BEEK - Vliegveld Maastricht Aachen Airport (MAA) in Beek (Nederland) heeft geen goed jaar achter de rug. Directeur Jan Tindemans maakte dinsdagnamiddag de jaarcijfers bekend, waaruit bleek dat zowel het aantal passagiers- als vrachtvluchten is gedaald. Het MAA wordt ook door Belgen uit het oosten van ons land gebruikt.
Tindemans spreekt over een lichte terugval. Bij de passagiers was in 2006 vooral de dip in de Turkse vakantiemarkt met ruim 30 procent bepalend. De passagiersaantallen liepen terug van 327.000 naar 287.000. Het aantal vrachtvluchten liep terug van 82.500 ton in 2005 naar 77.500 ton. Dit jaar is ook al sprake van een forse aderlating omdat EasyJet op 5 januari stopte met vluchten op Beek.

Directeur Tindemans haalde nog eens uit naar Eindhoven Airport. ,,Het kan niet zo zijn, dat de ene regionale luchthaven zelf de broek moet ophouden, terwijl de andere airport, op kosten van de Nederlandse belastingbetaler, het merendeel van de rekening voor infrastructuur, brandweer en luchtverkeersleiding bij het ministerie van Defensie kan neerleggen. Doe mij anders ook maar een paar F-16's of Herculessen.''
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees