Sneller geel voor protest

BRUSSEL - De Centrale Scheidsrechterscommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond wil dat spelers die een kaart eisen voor een tegenstrever, zelf een gele kaart krijgen. Dat meldde VTM in Het Nieuws. Ook protest tegen de beslissingen van de scheidsrechter zal sneller bestraft worden.
De nieuwe richtlijnen voor de scheidsrechters zullen meteen toegepast worden. De instructies komen van de Europese Voetbalfederatie UEFA en werden in de Champions League al toegepast.

Elk protest dat gepaard gaat met gebaren of elke speler die zich verplaatst in de richting van de scheidsrechter om te protesteren, zal bestraft worden met een gele kaart. Als het gedrag van de speler of spelers echter als gewelddadig wordt beschouwd, zal de scheidsrechter dit bestraffen met een rode kaart. In het geval dat meerdere spelers de scheidsrechter of assistent omringen, zullen de aanstoker en ten minste één van de spelers die deel uitmaakt van de groep van spelers bestraft moeten worden met een gele kaart. Ook dat kan rood worden bij agressief gedrag.

Het dragen van een juweel of een tape (om het juweel te verbergen) zal in de toekomst ook geel kosten. Bovendien zal de speler het terrein moeten verlaten om zich in orde te stellen.

De Belgische clubs werden door de KBVB schriftelijk op de hoogte gebracht van de nieuwe richtlijnen, zodat de spelers zich kunnen aanpassen.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.