Food

Nieuwe Leffe van 9 graden

Nieuwe Leffe van 9 graden

De Leffe van 9 graden Foto: Belga

Leffe komt met een nieuwe, vijfde variant: Leffe 9 °. Het is een sterk, blond abijdbier. Met de nieuwe Leffe wil InBev inspelen op de groeiende vraag naar uitgesproken en sterkere bieren.

Het gamma van Leffe bestond totnogtoe uit vier varianten. Er is de Leffe blond (6,6°), de Leffe bruin (6,5°), en daarnaast de Leffe tripel (8,5°). Er is ook nog de kruidiger Leffe radieuse (8,2°). Met negen graden kent de nieuwe Leffe 9° dus het hoogste alcoholpercentage uit het gamma.

Maandag in de winkel

De Leffe 9° -in Leuven gebrouwen- is een sterk blond abdijbier van hoge gisting. In brouwerstermen heet het dat het een ,,heldere, diepe goudkleur en een krachtige, volle smaak met sterk fruitig en kruidig aroma" heeft. Het is verkrijbaar in flesjes van 33 cl en in kartonnetjes (clips) van vier in de winkel. De verpakking krijgt een blauw accent mee.

De nieuwe Leffe komt maandag in de winkel, en even later ook in de horeca. Voorlopig bestaat het enkel op fles. België krijgt de primeur. In Frankrijk, de grootste afzetmarkt van Leffe, is er alvast al interesse getoond. De richtprijs voor café’s bedraagt 2,4 euro.

Speciaalbieren kennen groeiend succes

Met het nieuwe bier speelt InBev in op de groeiende vraag van de consument naar sterkere en "uitgesproken" bieren, vertelt Sabine De veilder, marketing manager van InBev Belgium. De brouwer mikt met de Leffe 9° op een brede groep: ,,de huidige Leffe-drinker en mensen die een uitgesproken smaak en een sterk bier willen".

Speciaalbieren kennen een groeiend succes. Vooral abdijbieren, sterke blonde bieren en kriekbieren zitten in de lift. De sterkste groeipool van de speciaalbieren is het abdijbier. Leffe is hierin marktleider. Met de nieuwe Leffe 9° wil InBev de groei van Leffe voortzetten.

,,InBev gelooft sterk in innovatie, daarom deze uitbreiding. Het past perfect binnen het merk, maar is toch duidelijk anders", aldus De veilder, die nog innovaties voor de InBev-producten voorspelde.

Nieuwe pils van Jupiler

Jupiler komt binnen enkele weken met een nieuwe pils op de markt, met een alcoholpercentage van 3,3 graden. Daarover wou InBev nog geen commentaar kwijt. Overigens bestaat er ook Leffe in blik, enkel in ’snelle’ zaken zoals benzinestations.

De verwachtingen bij InBev zijn hoog gespannen. Bij een marktonderzoek bleek de aankoopintentie hoog. Dinant krijgt vanavond de grote primeur, in de abdij. Ook in de Leffe-cafés is er een degustatie.

Corrigeer