Moeskroen 1 Westerlo 2

Westerlo benut kansen wel

Westerlo benut kansen wel
Het Moeskroen nieuwe stijl, onder impuls van natuurlijke leider Baseggio, deed het niet onaardig tegen Westerlo, maar speerpunt Custovic is uit vorm. Wils en Delen maakten er voor rust 0-2 van. De 1-2 van Deranja mocht niet baten.
Liefst vijf nieuwkomers dropte Moeskroen-trainer Enzo Scifo in zijn elftal voor de thuiswedstrijd tegen Westerlo, zijn vierde aan het hoofd van Les Hurlus. Op de linksachter trok Vandooren voor het eerst het rood-witte shirt aan en op het middenveld waren Walasiak, Sishuba en last but not least Walter Baseggio de nieuwe gezichten. Deranja versterkte de aanval.

Dirar ziek

Scifo had zich suf gepiekerd over hoe hij de Cristiano Ronaldo-kloon Nabil Dirar zou afstoppen, maar de rechtsbuiten van Westerlo was ziek. Wils vulde de leemte die de geschorste Mennes had gelaten en Corstjens kwam in de ploeg.

De afwezigheid van sterkhouders Mennes en Dirar liet zich gevoelen bij de bezoekers, die nochtans als eerste de neus aan het venster staken. Dekelver deed de netten trillen, maar er was gefloten voor handspel.

Onder impuls van ex-Anderlecht-middenvelder Walter Baseggio, die erg scherp oogde en nog niets van zijn technisch vermogen heeft ingeboet, trok Moeskroen het laken naar zich toe. Met een van zijn vele goede passes zonderde Baseggio na een kwartier Sishuba af, maar die lobde de bal op de lat. In de herneming kon Custovic kiezen in welke hoek hij De Winter zou vloeren, maar de Bosnische spits illustreerde dat hij uit vorm is door de kans onbenut te laten. Even later trapte Custovic op aangeven van Sishuba alweer op De Winter.

Wie de kansen laat liggen, krijgt het deksel op de neus. Na 21 minuten schoof Stef Wils een afgevallen bal keurig langs Volders: 0-1 voor Westerlo.

Chantry moest even later een bal van opnieuw Wils van de lijn keren en nadat Deranja een kans voor Moeskroen had laten liggen, sloeg Westerlo een tweede keer toe. Chantry redde de kopbal van Bart Van den Eede eerst nog op de lijn, maar Westerlo-aanvoerder Jef Deelen trapte de rebound hard en laag in doel: 0-2.

Stoica valt in

In de tweede helft kwam Westerlo voetballend beter uit de verf en na 58 minuten likte een kopbal van Van Den Eede de lat.

Op het uur leefde Le Cannonier op, want de doorgebroken Deranja plaatste de bal keurig in de linkerbenedenhoek na een blunder van Wagemakers. Zvonomir Deranja komt van de Franse tweedeklasser Libourne, waar de Kroaat dit seizoen ook al zeven keer scoorde. Terwijl de muziek nog door de luidsprekers schalde, mocht Alin Stoica zijn debuut maken in het team van Scifo. Hij was nog niet klaar voor meer minuten.

Na 73 minuten miste Dekelver zijn schot voor de neus van Volders. Moeskroen zakte weg en Volders moest een vluchtschot van Farssi over tikken. In het slot dreigde Moeskroen nog, maar het schot van Custovic op aangeven van Stoica belandde in het zijnet. Een doelpunt van Moeskroen-invaller Harbaoui werd afgekeurd.

Scifo zag zijn beste match tot dusver niet beloond met punten en trekt met een 1 op 12 naar Anderlecht. Westerlo is na de zege nu al tien duels ongeslagen.
Corrigeer