Wimbledon heeft contact opgenomen met Clijsters

Wimbledon heeft contact opgenomen met Clijsters

Foto: epa

Kim Clijsters heeft aangekondigd dat ze dit jaar exhibitiewedstrijden zal spelen en dat is de internationale tenniswereld niet ontgaan. The All England Law Tennis Club (AELTC), organisator van Wimbledon, heeft contact opgenomen met de ex-nummer één om te praten over een demonstratiewedstijd. Dat bevestigt haar managementbureau Golazo.
"De gesprekken zijn evenwel nog niet afgerond en het is dus ook voorbarig om nu al haar eventuele aanwezigheid te bevestigen", luidt het. "Golazo sports verwacht zelf eerstdaags meer nieuws van de AELTC en zal het niet nalaten om daar zo snel mogelijk rond te communiceren."

Op 17 mei wordt op Wimbledon het nieuwe, uitschuifbare dak boven het center court ingehuldigd. De organisatoren willen dat doen voor een vol huis, zodat ze de werking van het dak en de reactie van het gras kunnen bekijken als er 15.000 toeschouwers aanwezig zijn. Om aan een vol huis te geraken onderhandelt de Wimbledon-directie met grote namen uit de tenniswereld. Naast Kim Clijsters worden ook Tim Henman, Andre Agassi en zijn vrouw Steffi Graf genoemd.

Clijsters zou met deze wedstrijd voor de tweede keer tegenover haar idool Graf staan. In 1999 haalde Clijsters in haar eerste Wimbledon de vierde ronde waarin ze met tweemaal 6-2 verloor van de Duitse legende.
Corrigeer