Officieel einde premierschap Sharon

Officieel einde premierschap Sharon
JERUZALEM - De Israëlische uittredende premier Ariel Sharon, die al drie maanden in coma ligt, wordt dinsdag ,,in permanente onmogelijkheid'' verklaard om zijn functies uit te oefenen. Dat heeft het Israëlische ministerie van Justitie vandaag aangekondigd. De beslissing gaat pas officieel in op 14 april.
Dan zal de wettelijke periode van 100 dagen, die nodig is om Sharon onbekwaam te verklaren, verstreken zijn. Voorwaarde blijft dat Sharon intussen niet uit zijn coma ontwaakt. De regeringsbeslissing werd drie dagen vooruitgeschoven omwille van het joodse paasfeest dat woensdagavond van start gaat. Ze heeft een louter formeel karakter.

Sharon kreeg op 4 januari een ernstige beroerte en de wet bepaalt dat binnen honderd dagen een permanente vervanger voor hem moet worden aangewezen. Die termijn loopt vrijdag af. Waarnemend premier Ehud Olmert, wiens Kadima-partij de verkiezingen won en die bezig is een regeringscoalitie te vormen, wordt naar verwachting benoemd tot de permanente vervanger van Sharon.
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees