Food

Duurste sandwich ter wereld kost 122 euro

Duurste sandwich ter wereld kost 122 euro

Foto: rr

LONDEN - De sandwich, zo weten alle kwisliefhebbers, werd in Engeland uitgevonden, door de gelijknamige edelman tijdens een lange kaartavond. Dus is het eigenlijk niet meer dan logisch dat de Britten nu met een nieuwe primeur komen, waarvan de Sunday Telepgraph al heeft mogen proeven: een sandwich met een Michelinster en een prijskaartje van maar liefst 85 pond.
Aan de basis van deze nieuwe Wagyusandwich staat een Italiaan: Giogio Locatelli. De eigenaar van het Londense, een ster dragende restaurant Locanda Locatelli, importeerde al jaren geleden als eerste het befaamde en peperdure Wagyuvlees uit Japan en dat droeg ongetwijfeld bij tot de faam die zijn restaurant verwierf.

Datzelfde vlees ligt nu aan de basis van de recordsandwich die werd bedacht door de chefkok van het prestigieuze Selfridges grootwarenhuis.

Foie gras en zwarte truffel

In de sandwich zit om te beginnen natuurlijk Wagyuvlees, even op een hoog vuur aan weerskanten dichtgeschroeid en na te zijn afgekoeld in dunne plakjes gesneden. Heel veel plakjes, dat wel, want deze sandwich is ook qua omvang een hele boterham. Het vlees wordt tussen twee plakken zuurdesembrood gelegd dat 24 uur heeft gegist en dat is bestreken met mayonnaise die op smaak is gebracht met wat foie gras (tegen 40 euro per pond) en zwarte truffel (440 euro per pond).

Kaas moet er ook bij, en natuurlijk werd dat geen doordeweekse kaas maar Brie de Meaux. Voeg daar wat kleine tomaatjes bij, en boven een open vuur gegrilde en dan versnipperde pepers, en klaar is de Wagyusandwicht.

Locatelli trok op verzoek van de Telegraph naar de sandwich counter van Selfridges, stelde vast dat het goed was en deed nog een onverwachte aanbeveling: volgens hem is dit monsterbroodje ook een goede remedie tegen katers.
Corrigeer