Twee journalisten uit stadion Charleroi gezet

Twee journalisten uit stadion Charleroi gezet

Foto: belga

BRUSSEL - Sport/Voetbal Magazine heeft vandaag bevestigd dat twee van z’n journalisten, John Baete en Pierre Bilic, vrijdag ’manu militari’ uit het stadion van Sporting Charleroi werden gezet tijdens de competitiewedstrijd tegen Anderlecht.
John Baete en Pierre Bilic wilden zich naar de ’mixed zone’ begeven om interviews te doen, maar werden tegengehouden door twee stewards van Sporting Charleroi die vertelden dat ze ,,niet mochten passeren op bevel van het bestuur''.

,,Na telefonisch contact te hebben genomen met de secretaris-generaal van de club, Pierre Yves Hendrix'', vertelde John Baete in het communiqué, ,,om te bekomen dat de overeenkomst tussen Sportspress (de vereniging van Belgische sportjournalisten) en de Profliga voetbal gerespecteerd werd (die overeenkomst stelt dat erkende journalisten toegelaten worden in de perszaal, de perstribune en de mixed zone), en na door hem op een onbeschofte manier te werden afgescheept, werden Baete en Bilic geconfronteerd met Mogi Bayat, de algemeen manager van Charleroi, die hen uitgebreid beledigde en heb manu militari uit het stadion heeft laten zetten door drie stewards en twee bodyguards. Dit alles onder het oog van meerdere journalisten''.

Na de wedstrijd tegen Standard werd Pierre Danvoye, een andere journalist van het magazine, al de toegang ontzegd tot de mixed zone, en net als toen heeft Sport/Voetbal Magazine vrijdagavond contact opgenomen met Jean-Marie Philips, de voorzitter van de Profliga.

Aflevering 9:Den beerschot en de schande van Popzuelo Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.