Sammy Korir wint marathon van Rotterdam

Sammy Korir wint marathon van Rotterdam

Foto: afp/belga

ROTTERDAM - De Keniaan Sammy Korir heeft de 26e editie van de marathon van Rotterdam op zijn naam geschreven. De 34-jarige Keniaan, goed voor de tweede marathontijd ooit, legde de 42 kilometer en 195 meter af in 2 uur, 6 minuten en 37 seconden. De 34-jarige Korir liet in de laatste kilometer zijn landgenoten Paul Kiprop Kirui en Charles Kibiwott achter zich.
Met 2u06:37 bleef Korir maar net boven het parkoersrecord van Felix Limo, die in 2004 op 2u06:14 uitkwam. De tijd van Korir is de beste jaartijd van 2006. Voor de Keniaan was het zijn achtste zege in twintig marathons.

Bij de vrouwen ging de zege verrassend naar Mindaye Gishu. De Ethiopische, die vorig jaar in Frankfurt op de marathon debuteerde, zegevierde in 2 uur, 28 minuten en 30 seconden. Gishu hield in Rotterdam de Sloveense Helena Javornik en de Spaanse Isabel Elzmendi achter zich.

Tegla Loroupe was in Rotterdam als grote favoriete van start gegaan. De voormalig wereldrecordhoudster won eerder drie keer in de Maasstad. Zondag kwam de Keniaanse niet verder dan de vijfde plaats. Javornik noteerde als nummer twee 2u29:37, Elzmendi als nummer drie 2u31:53.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.