Wim De Deyne neemt afscheid met Belgische titel

EEKLO - Op het BK shorttrack in Eeklo won een afscheidnemende Wim De Deyne zondag alle afstanden, en hij behaalde zo natuurlijk ook de Belgische titel, voor Jelle Debruyn en Pat Vanroelen. Pieter Gysel kwam niet aan de start. De Deyne krijgt onvoldoende garanties van het BOIC om er nog mee door te gaan. Hij kiest voor zekerheid en gaat binnenkort weer in de gewone arbeidsmarkt aan de slag.
Bij de vrouwen werd Kim Dedapper Belgisch kampioene, voor Nele Dierickx. Bij de junioren vrouwen (14-18jaar) behaalde Annabel De Cleer voor de vierde maal op rij de titel met overwinningen op alle afstanden. Haar twee jaar jongere zus Mathilde behaalde op alle afstanden zilver, voor Hanna Vanhijfte.

Bij de junioren mannen was de superfinale op de 1500 doorslaggevend. Arno Jaspers won opnieuw goud voor de Bruggelingen Jelle Demonie en Maarten Slembrouck.

De Luikse Catherine Alexander was de sterkste bij de beloften, voor Hanne Zmierczak en Brenda Proost, en bij de jongens won favoriet Sam Vanspeybrouck voor Mathias Vosté en Gert-Jan Goeminne.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.