Celebs

Ontsnapte muis houdt vlucht 4 uren op

HANOI - Een vlucht van Vietnam Airlines naar Tokyo heeft door een ontsnapte muis vier uur vertraging opgelopen, zo heeft een directeur van de luchtvaartmaatschappij maandag gezegd. Een passagier had de muis aan boord van het vliegtuig gesmokkeld.
Bemanningsleden van de Boeing 777 gingen zondagochtend op jacht naar de muis, nadat een Vietnamese passagier van een eerdere vlucht aan personeel van de luchthaven gemeld had dat hij zijn witte muis was kwijtgespeeld op de vlucht van Danang naar Hanoi, zei Tran Tien Dung, de directeur van de veiligheid van de luchtvaartmaatschappij.

,,We moesten de muis kost wat kost vinden'', aldus Dung. ,,Een muis op een vliegtuig is erg gevaarlijk. Ze kan elektrische draden stuk knagen en je kan je de stank voorstellen waarin de passagiers moeten zitten als ze op het vliegtuig sterft.''

De muis werd uiteindelijk in de kombuis van het vliegtuig gevonden en een dappere stewardess kon het diertje met haar blote handen vangen, vertelde Dung nog.

Het is onduidelijk hoe de passagier de muis aan boord van het vliegtuig kreeg. Wellicht zat ze in een zak van de kleding die de passagier droeg. De scanners waarlangs de passagiers moeten lopen, ontdekken immers enkel metaal, geen muizen.

De eigenaar van de muis ging zijn huisdier niet ophalen en dus werd de muis afgemaakt.
Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees