Jetairfly neemt vanaf tweede langeafstandsvliegtuig in gebruik

Jetairfly neemt vanaf tweede langeafstandsvliegtuig in gebruik

NO CREDIT Foto: © NO CREDIT

BRUSSEL - Luchtvaartmaatschappij Jetairfly neemt vanaf zaterdag een tweede langeafstandsvliegtuig in gebruik. Dat bevestigt woordvoerder Hans Vanhaelemeesch.
Het gaat om een toestel in onderaanneming. 'Het toestel zal wel uitsluitend voor ons vliegen, onder ons eigen vluchtnummer'. Tegen eind dit jaar gaat de luchtvaartmaatschappij het dan vervangen door een toestel in eigen beheer.

Het betreft een Boeing 767 met 264 zitplaatsen. De komst van een tweede toestel levert extra capaciteit op. Eind juni begint Jetairfly immers met vluchten naar Florida in de VS.

'Het laat ook de ontdubbeling van een aantal bestemmingen toe en creëert meer marge in onze operaties', aldus de woordvoerder. Hij sluit niet uit dat dit toestel op piekmomenten ook bestemmingen op middellange afstand zal aandoen.

Daarnaast is de luchtvaartmaatschappij ook bezig met de geleidelijke vervanging van haar bestaande modellen op de middellange afstand, door nieuwe types.

'Sinds vorige week hebben we een extra Boeing 737-700 next generation in gebruik. Deze zomer zal er rechtstreeks vanuit de fabriek een Boeing 737-800 next generation in gebruik worden genomen', illustreerde Vanhaelemeesch.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees