Zanger neemt via YouTube wraak op luchtvaartmaatschappij

Zanger neemt via YouTube wraak op luchtvaartmaatschappij

Foto: *

De Amerikaanse zanger Dave Carroll heeft een originele manier gevonden om wraak te nemen op United Airlines. Het bagagepersoneel van de luchtvaartmaatschappij gooide vorig jaar een gitaar van Carroll, ter waarde van 2.500 euro, kapot. De muzikant kreeg echter nooit een schadevergoeding.

In de lente van 2008 vloog Carroll samen met zijn groep Sons of Maxwell naar Nebraska voor een aantal optredens. Passagiers aan boord van het vliegtuig zagen hoe het bagagepersoneel gooide met de dure Taylorgitaar van Carroll. Het instrument bleek stuk te zijn en Carroll ondernam verschillende pogingen om een schadevergoeding te krijgen van United Airlines.

De maatschappij ontkende het voorval niet, maar weigerde toch de kosten te betalen. Carroll besloot daarop om drie nummers te schrijven over zijn ervaringen met United. Het eerste, 'United Breaks Guitars', staat nog maar twee dagen op YouTube en werd al meer dan 460.000 keer bekeken.

De populariteit van de videoclip is ook United Airlines niet ontgaan. Een woordvoerder van de maatschappij belde de 41-jarige Carroll intussen al op om hem te vragen wat zijn eisen waren. De zanger liet weten dat hij niet meer op zoek is naar een vergoeding, maar dat hij wel nog twee liedjes over zijn ervaringen zal schrijven. De videoclip voor het tweede nummer is al in de maak en er wordt volgens Carroll druk gewerkt aan het derde liedje.

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees