Fransman Benoît Cauet beëindigt carrière

PARIJS - De Franse middenvelder Benoît Cauet zet op 37-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière. Dat maakte de Franse krant Le Parisien woensdag bekend.
Cauet speelde in Frankrijk bij Marseille, Nantes en Paris SG en trok nadien naar Italië, waar hij uitkwam voor Inter Milaan, Torino en Como. In 2003 keerde hij een seizoen terug naar Frankrijk (Bastia), vooraleer hij opnieuw naar het buitenland ging en voor het Bulgaarse CSKA Sofia en het Zwitserse Sion speelde. Met Sion werd hij kampioen in de tweede klasse en won hij de beker.

In 19 jaar topvoetbal speelde hij meer dan 500 wedstrijden en behaalde hij een mooi palmares: UEFA Cup 1998 (Inter Milaan), Frans kampioen 1989, 1990 (Marseille) en 1995 (Nantes), en de Franse Beker 1989 (Marseille).

Cauet werkt al korte tijd bij de Italiaanse televisie. Momenteel is hij aan de slag bij een zender die aan Inter Milaan toebehoort.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.