Zanger The Darkness onderschept eigen album op eBay

Zanger The Darkness onderschept eigen album op eBay

Foto: rr

LONDEN - Justin Hawkins, de zanger van de Britse rockgroep The Darkness, heeft 350 Britse pond (ongeveer 520 euro) betaald voor zijn eigen album, zo heeft de BBC vandaag gemeld.
Eén maand voor de nieuwe cd ,,One Way Ticket to Hell... And Back'' zou uitkomen, bood een van de gelukkigen die de cd in avant-première hadden gekregen het muziekschijfje te koop aan op de veilingsite eBay. Hawkins kon het schijfje onderscheppen door er zelf op te bieden.

Het tweede album van de band komt uit op 28 november, maar werd eerder al verspreid onder een aantal lieden uit de muziekindustrie en journalisten wereldwijd. Eén van de mensen die een schijfje kregen, besloot het album te koop aan te bieden op eBay, maar werd daarin gedwarsboomd door Hawkins.

Die is nu van plan om de verkoper te vinden aan de hand van de unieke ID code van de cd. ,,Door die code zullen we weten welk schijfje het is, wie het verspreid heeft en wie het gekregen heeft. En die persoon zal het geweten hebben'', zei Hawkins. De drummer van de band, Ed Graham, voegde er nog aan toe dat als het om iemand uit de muziekindustrie gaat, dat die dan zeker ontslagen moet worden''.

Volgens de British Phonographic Industry (BPI) loopt de omvang van de niet-geautoriseerde verkoop van muziek op eBay uit de hand. Volgens de veilingsite zijn er geen regels die de voorverkoop van cd's op eBay verbieden.

The Darkness had in 2003 internationaal veel succes met het album ,,Permission to Land''. Volgens Hawkins zal iedereen die van The Darkness houdt omwille van de eerste cd, deze tweede cd nog veel beter vinden.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees