Een dode bij bomaanslag Turkije

ANKARA - Bij een bomaanslag in het zuidoosten van Turkije is vandaag een dode gevallen en zijn zes mensen gewond geraakt. Dat hebben de Turkse autoriteiten meegedeeld. Een bompakket ontplofte bij een boekhandel in de plaats Semdinli, in de aan Irak grenzende provincie Hakkari. Vermoedelijk is de aanslag het werk van Koerdische opstandelingen.
Het Turkse persbureau Anatolia meldde dat woedende omwonenden na de aanslag de veronderstelde dader trachtten te lynchen. Dat kon de politie maar net voorkomen door de menigte uiteen te drijven met waarschuwingsschoten.

In de auto van de verdachte vond de politie drie kalasjnikovs van het type AK-47. De auto was door woedende Turken in brand gestoken. De burgemeester van Semdinli, Hursit Tekin, raakte gewond toen hij een steen naar zijn hoofd geslingerd kreeg terwijl hij de menigte tot bedaren trachtte te brengen.

Vorige week werd in dezelfde plaats een aanslag met een autobom gepleegd, waarbij 23 mensen gewond raakten.

De gewelddadigheden in het voornamelijk door Koerden bewoonde zuidoosten van Turkije hebben sinds 1984 al aan meer dan 37.000 mensen het leven gekost.
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees