VLD wil dat Kind & Gezin kinderen kan wegnemen uit probleemgezinnen

BRUSSEL 10/01 (BELGA) = De VLD wil dat Kind & Gezin strenger kan optreden bij probleemgezinnen. Vlaams parlementslid Vera Van der Borght pleit ervoor dat Kind & Gezin een mandaat krijgt om, indien nodig, kinderen uit probleemgezinnen weg te halen.
Minister van Welzijn Inge Vervotte wil het debat voeren om te kijken hoe een "mandaat van de samenleving om op te treden zodat het kind in een veilige omgeving kan opgroeien" het best in de praktijk kan worden omgezet. Dat antwoordde ze woensdag in het Vlaams parlement aan Van der Borght.

De vraag kwam er naar aanleiding van het recente geval van kinderverwaarlozing in Lokeren, waar een baby van drugverslaafde ouders omkwam.

De VLD vindt alvast dat Kind & Gezin indien nodig strenger moet kunnen optreden als opvoedingsondersteuning niet voldoende is en dat kinderen er desnoods weggenomen moeten kunnen worden.

Vervotte wou niet ingaan op het specifieke dossier, vanwege het gerechtelijk onderzoek dat loopt. Dat Kind & Gezin een intern onderzoek voert is een standaardprocedure en heeft niets te maken met vermoedens van schuldig verzuim, gaf ze nog mee.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees