Euro1080 verwerft alsnog uitzendrechten voor België

BRUSSEL - Het Belgische mediabedrijf Euro1080, dat uitzendingen verzorgt in high definition television (HDTV), heeft in extremis de uitzendrechten van de Olympische Winterspelen in het Italiaanse Turijn in de wacht gesleept.
Van 10 tot en met 26 februari kan de Vlaamse kijker de Winterspelen rechtstreeks bekijken via HD2, het focus-kanaal van Euro1080. Het zag er even naar uit dat de Vlaamse tv-kijker de openingsceremonie en de wedstrijden van de Spelen in Turijn niet rechtstreeks en niet in hun geheel zou kunnen bekijken, stelt Euro1080.

Het in Lint gevestigde mediabedrijf heeft een overeenkomst gesloten met de European Broadcasting Union (EBU), waarbij Euro1080 het recht heeft om de beelden van de Winterspelen rechtstreeks tot in de Vlaamse huiskamer te brengen in HDTV, luidt het vrijdagmiddag in een mededeling van Euro1080.

Vanavond kijken naar schatting 2 miljard mensen naar de rechtstreekse televisieuitzending van de openingsceremonie van de twintigste Winterspelen. De Winterspelen zijn van 10 tot en met 26 februari via HD2 24 uur per dag, zeven dagen op zeven te zien, live of in uitgesteld relais of als uitgebreide samenvatting. De kanalen van Euro1080 zijn in België te ontvangen op twee manieren: via de Astra satelliet op 23,5° Oost of via de Antwerpse kabelmaatschappij Integan.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.