België ontvangt evenknie Canada in Fed Cup

België ontvangt evenknie Canada in Fed Cup

Foto: photo news

In Londen is dinsdag geloot voor de barrages in Wereldgroep II van de Fed Cup tennis. België neemt het daarin thuis op tegen Canada. Bij winst blijft het volgend jaar in de tweede divisie, bij verlies degradeert het. De ontmoeting vindt plaats op 25 en 26 april.
België werd tot het barrageduel veroordeeld na de 4-1 nederlaag van afgelopen weekend tegen Slovakije, in de 1e ronde van Wereldgroep II. Canada won in Groep I van de Amerikaanse zone met 3-0 van de Bahamas.

Bij winst staat België ook in 2010 in de eerste ronde van Wereldgroep II, bij verlies komt ons land uit in Groep I van de Europees/Afrikaanse zone.

België en Canada speelden al twee keer tegen elkaar, in 1969 en 1981. België won de ontmoetingen met 2-1 en 3-0.

De twee landen zijn op papier aan elkaar gewaagd. Canada heeft met Aleksandra Wozniak (WTA 32) één speelster in de top 100. België heeft er twee, maar die staan een stuk lager: Yanina Wickmayer (WTA 74) en Kirsten Flipkens (WTA 94). Daarna gaapt bij de Belgen een gat: Tamaryn Hendler, de derde Belgische, staat voorlopig net in de top 300 (WTA 296). Canada heeft als nummer twee Stephanie Dubois (WTA 114) en als derde Sharon Fichman (258).

Loting barrages Wereldgroep II:

België - Canada
Estland - Israël
Polen - Japan
Australië - Zwitserland
Corrigeer