Prins Willem-Alexander toont kersverse dochter

Prins Willem-Alexander toont kersverse dochter

Foto: epa

De Nederlandse prins Willem-Alexander heeft woensdagochtend zijn derde dochter aan de pers en het Nederlandse volk getoond. In een rechtstreekse televisieuitzending op Nederland 1 vanuit het Bronovo ziekenhuis in Den Haag liet de prins weten dat zijn jongste dochter een voorbeeldbaby is.
Gynaecoloog Maddy Smeets en kinderarts Janneke Kreijen-Meinesz maakten bekend dat de bevalling voorspoedig verliep en het prinsesje kerngezond is. Volgens de gynaecoloog deed prinses Maxima het ,,koninklijk".

Op de vraag van een verslaggever hoe de kroonprins de bevalling had doorstaan, zei de gynaecoloog: ,,Ik heb erg kunnen genieten van de humor van de prins."

Het prinsesje werd dinsdagavond om vier minuten voor tien geboren als derde dochter van prins Willem-Alexander en prinses Maxima. Hoe de baby gaat heten, is nog niet bekend.

Het kind is vierde in de lijn van troonsopvolging, na prins Willem-Alexander, erfprinses Catharina-Amalia en prinses Alexia. De nieuwe baby woog bij de geboorte 4.135 gram en is 52 centimeter lang.
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees