Video als antwoord op Fitna

Een Saudische weblogger heeft, als reactie op de antikoranfilm ‘Fitna’ van Geert Wilders, een korte video gemaakt van bijbelteksten en christelijke extremisten die geweld preken.
Raed al-Saeed wil met zijn film ‘Schism’ aantonen hoe makkelijk het is om delen van een heilig boek uit hun context te lichten en te laten klinken als de meest inhumane tekst die ooit op papier is gezet.

Al-Saeed zegt dat hij beelden van YouTube heeft geplukt en dezelfde methoden heeft gebruikt als Wilders bij het maken van 'Fitna'. In de film van Al-Saeed is onder andere te zien hoe Amerikaanse soldaten ongewapende Irakese jongens aftuigen en hoe een vrouwelijke prediker kinderen aanspoort tot een oorlog in Gods naam.

In een interview met de Engelstalige Arabische krant Arab News zegt de Al-Saeed dat hij zijn film ‘Schism’ in nauwelijks 24 uur heeft gemaakt.

Hij voegt er aan toe dat hij de video al op 1 maart had gepubliceerd op YouTube, maar dat de beheerders van de site het filmpje terug hadden verwijderd. Al-Saeed is er alsnog in geslaagd het filmpje online te krijgen door te argumenteren dat het niet eerlijk is dat ‘Fitna’ wel online mag blijven en ‘Schism’ niet.

Bekijk hier Schism
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees