Celebs

Naakte Paris redt jongeren

NEW YORK - Daar, in een verbouwde garage in Brooklyn, ligt ze. Paris Hilton. Ze heeft een cocktailglas in de ene hand en een mobieltje in de andere. Ze is naakt en ligt op haar rug, met haar benen wijd. Haar ingewanden zijn uit haar opengereten buik gehaald. Haar hondje springt ongerust over haar borst.
Het is een sculptuur. Sterker nog, het is een als kunst vermomde voorlichtingscampagne. De maker, Daniel Edwards, heeft jongeren willen wijzen op de gevaren van rijden onder invloed door een Paris te vervaardigen op wie een lijkschouwing wordt verricht.

Wie weet, misschien doet de nep-Paris wel meer goed dan de echte. 'Al wordt maar een persoon gered, dan is dat fantastisch', zegt Edwards. Het kunstwerk is vanaf vrijdag te zien in een New-Yorkse galerie. Een woordvoerder van Paris weigerde commentaar.

Edwards, die eerder een sculptuur maakte van Britney Spears die een kind ter wereld brengt, begon in januari aan zijn nieuwe kunstwerk, nadat het beroemde feestbeest was opgepakt omdat ze auto reed terwijl haar rijbevoegdheid haar was ontzegd. Ze was eerder veroordeeld wegens rijden onder invloed. Paris moet zich uiterlijk 5 juni melden bij de gevangenis, om een straf van 45 dagen uit te zitten. Haar advocaten tekenen waarschijnlijk beroep aan.
Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees