AIGCP hoopt inzage te krijgen in dossier zaak-Puerto

BRUSSEL - De internationale vereniging van profwielerteams (AIGCP) heeft donderdag bekendgemaakt dat ze in beroep heeft bekomen dat ze als burgerlijke partij wordt beschouwd in de bloeddopingzaak-Puerto. Daardoor kan de AIGCP mogelijk inzage krijgen in het dossier.
'Wanneer de zaak heropend wordt, zal de AIGCP toegang krijgen tot al de documenten, maar ze zal proberen ze ook al in de komende dagen te verkrijgen', meldde de AIGCP, voorgezeten door Patrick Lefevere, donderdag in een communiqué.

Vorige week zaten Pat McQuaid, voorzitter van de Internationale Wielerunie (UCI), Christian Prudhomme, directeur van de Tour de France (in naam van de organisatoren van de grote rondes), en AIGCP-voorzitter Patrick Lefevère samen rond de tafel en spraken ze hun gezamenlijke strijd uit tegen de doping. De drie partijen kondigden ook hun intentie aan om een juridisch offensief op te zetten in Spanje opdat het onderzoek in de zaak-Puerto zeker zou voortgezet worden en de bewijzen en het 6000 pagina’s dikke dossier ter beschikking worden gesteld van het wielrennen.
Corrigeer

MEER NIEUWS