Belgische ambassadeur teruggeroepen na fraude met visa

Belgische ambassadeur teruggeroepen na fraude met visa

De Russische miljardair Suleyman Kerimov Foto: reporters

De Belgische ambassadeur in Moskou, Bertrand de Crombrugghe, is vervroegd teruggeroepen omdat hij onterecht visa had geregeld voor enkele Thaise vrouwen.
Dat zegt vtm woensdagavond in Het Nieuws. De Thaise vrouwen hadden de visa nodig om via België naar Frankrijk door te reizen.

Het zou gaan om een vriendendienst van ambassadeur de Crombrugghe voor de Russische miljardair Suleyman Kerimov. De Thaise dames moesten hem in Frankrijk gezelschap houden. De ambassadeur liet zich graag uitnodigen op feestjes op het jacht van Kerimov, aan de Côte d’Azur. In het Franse Cap d’Antibes heeft Kerimov ook een gigantisch privédomein.

Kerimov is vooral bekend vanwege zijn zware crash met een Ferrari in Nice. Achteraf werd hij met een toestel van de Belgische Defensie naar ons land overgevlogen en verzorgd in het brandwondenhospitaal van Neder-Over-Heembeek.

De Crombrugghe is nu terug in België, officieel uit eigen beweging en voor persoonlijke redenen. Buitenlandse Zaken minimaliseert de zaak en heeft het over een inschattingsfout. Maar bronnen bij Justitie spreken van een ernstig dossier en snappen niet dat Buitenlandse Zaken alles zo laat, aldus vtm.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees