Kardinaal Danneels doopt prins Emmanuel

Kardinaal Danneels doopt prins Emmanuel

Foto: © AP

In de kapel van het kasteel van Ciergnon, het Ardense buitenverblijf van koning Albert, is zaterdag prins Emmanuel gedoopt. Het derde kindje van kroonprins Filip en prinses Mathilde, 2 maanden oud, kreeg het sacrament toegediend door kardinaal Danneels.

De viering vond plaats in intieme kring. Prins Guillaume van Luxemburg, de oudste zoon van groothertog Henri, is de peter. Gravin Elisabeth d’Udekem d’Acoz, wordt doopmeter. Koning Albert was de hele plechtigheid met zijn fototoestel in de weer.

Niet aanwezig waren prins Laurent en zijn echtgenote prinses Claire, hoogzwanger van een tweeling die ze begin januari verwacht. Ook prinses Astrid, die in Vilvoorde de gezinsleden van Belgische militairen bezocht die in het buitenland zitten, moest verstek geven.

Prinses Mathilde schonk op 4 oktober het leven aan Emmanuel, het derde kind van Mathilde en Filip en het negende kleinkind van koning Albert en koningin Paola. Zijn zusje, prinses Elisabeth, is geboren op 25 oktober 2001 en zijn broertje, prins Gabriël, is geboren op 20 augustus 2003. Het prinsje is vierde in lijn voor de troonsopvolging, na zijn vader, Prins Filip, en zijn zus en broer.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees