Favoriet Baestaens Belgisch kampioen bij de beloften

Favoriet Baestaens Belgisch kampioen bij de beloften

Foto: belga

Vincent Baestaens is de nieuwe Belgische veldritkampioen bij de beloften. De tweedejaars belofte van Fidea werd vooraf getipt als dé favoriet en maakte het zondag in Ruddervoorde ook waar. Met een snedige demarrage in de slotronde reed hij weg van Stef Boden, titelverdediger Tom Meeusen en Kenneth Van Compernolle.
Boden en Meeusen sprintten voor de tweede plaats, maar Meeusen kwam nog ten val. Zo veroverde Van Compernolle alsnog het brons.

Tijdens de eerste wedstrijdhelft kwam er nauwelijks afscheiding, zodat na vier ronden nog negen leiders doorkwamen: Kevin Eeckhout, Jim Aernouts, Tom Meeusen, Vincent Baestaens, Jan Denuwelaere, Stef Boden, Wim Leemans, Quentin Bertholet en Kenneth Van Compernolle. Baestaens liet zijn gezellen dan een eerste keer ter plaatse. Van Compernolle en Aernouts kwamen nog terug in Baestaens’ spoor, even later gevolgd door Boden, Meeusen en Leemans. Een val van Aernouts zorgde voor een nieuwe afscheiding.

Baestaens, Van Compernolle en Boden leken met zijn drieën op weg naar de medailles, maar net bij het ingaan van de slotronde pikte ook Meeusen nog opnieuw aan. Op de technisch moeilijker stroken zette Baestaens dan definitief zijn rush naar de titel in, Van Compernolle leek genoegen te moeten nemen met de vierde plaats, maar dankzij de val van Meeusen in de sprint kreeg hij toch nog het brons in handen.

Baestaens: 'Dit is genieten'

'Dit had ik nooit durven dromen, dit is genieten geblazen', zei Baestaens nadat hij de nationale driekleur had mogen aantrekken. 'Dag en nacht heb ik wakker gelegen de jongste week. Bij de juniores werd me meermaals verweten dat ik niet stressbestendig was, nu heb ik toch het tegendeel bewezen, denk ik. Mijn seizoen is bij deze meer dan geslaagd, al wil ik ook graag nog wat opschuiven in de klassementen van Gazet van Antwerpen Trofee en Superprestige.'

'Het WK is nog wat anders. Ik heb al meermaals gemerkt dat daar een stuk sneller wordt gereden dan in andere internationale crossen. Top vijf zou mooi zijn. Het mag wat mij betreft in ieder geval nog drie weken stenen uit de grond vriezen, want dan stijgen mijn kansen op een goed resultaat in Hoogerheide. Harde, snelle omlopen blijven voorlopig mijn ding, al hoop ik wel dat ik me met ouder worden ook in de modder meer zal kunnen manifesteren', verklaarde de kersverse Belgische beloftenkampioen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.