Belgische C-130 vertrekt niet voor dinsdag

BRUSSEL - De C-130 van het Belgische leger die normaal gezien vrijdag met een ploeg van B-Fast naar Egypte zou vliegen, blijft nog zeker tot dinsdag aan de grond. Dat zegt Bart Ouvry, woordvoerder van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken.
Zondag vond bij Buitenlandse Zaken een vergadering plaats waarop de stand van zaken bekeken is. 'De piste van de hulpgoederen blijft, maar misschien wordt afgezien van de tweede piste, namelijk het sturen van een team van B-Fast', aldus Ouvry.

Wat het evacueren van de gewonden betreft, zijn volgens Ouvry nog niet de nodige garanties verkregen. De Wereldgezondheidsorganisatie WHO werkt ondertussen voort aan een lijst met patiënten.

De C-130 zou normaal gezien vrijdag naar Egypte vertrekken met een verkenningsploeg van B-Fast om de evacuatie voor te bereiden van kinderen die in de Gazastrook gewond raakten.

Bedoeling was om vanaf zondag een luchtbrug in te leggen waarbij één keer om de 48 uur of één keer om de 24 uur zwaargewonde kinderen naar ons land gebracht zouden worden.

Maandag is om 16 uur een nieuwe evaluatievergadering gepland.
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees