AEL houdt wake op Grote Markt in Mechelen

MECHELEN - De vrouwen van de Arabisch Europese Liga (AEL) hebben zondagavond een wake gehouden op de Grote Markt in Mechelen. Ze herdachten de slachtoffers van de oorlog in Gaza. Na de ontbinding van de wake werden er volgens de politie op een vijftal plaatsen vernielingen aangericht.
Volgens de organisatoren namen er zowat 250 mensen aan de wake deel, de politie houdt het op 200.

De wake zelf gebeurde in alle sereniteit. De deelnemers staken kaarsen aan en vormden een kring. Ze baden voor de slachtoffers en betuigden hun steun aan hun Palestijnse broeders en zusters. Er werd ook uit de koran gereciteerd.

Halima Labsir van de AEL riep de internationale gemeenschap op om te protesteren tegen de acties van Israël. De AEL-vrouwen overwegen om samen met andere organisaties een betoging aan te vragen in Mechelen. Wanneer die zou plaatsvinden, is nog niet bekend.

Na afloop van de wake liepen er bij de politie een vijftal schademeldingen binnen over ingegooide ramen, een beschadigde rolluik en een afgerukte autospiegel. De vernielingen werden aangericht in de Sint-Katelijnestraat, de Oude Liersebaan en de Schijfstraat. Volgens getuigen zou een groepje van een vijftiental jongeren daarvoor verantwoordelijk zijn. Zij konden niet gevat worden.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees