Serena Williams woont liever in Parijs dan in de States

Serena Williams woont liever in Parijs dan in de States

Foto: reuters

Als professioneel tennisster op het wereldwijde WTA-circuit heeft Serena Williams geen vaste thuis, maar wat haar betreft komt Parijs dicht in de buurt. Ze heeft er haar eigen appartement, en voelt er zich beter dan waar dan ook.
Het Frans is Serena Williams, gedomicilieerd in Florida, nog niet machtig, maar al wie 'merci' tegen haar zegt, krijgt al een 'de rien' terug. 'Oh, ik ben verzot op Parijs', aldus de Amerikaanse. 'Ik zou hier probleemloos fulltime kunnen wonen.'

'Het is makkelijker om hier rond te lopen dan in de Verenigde Staten', zegt het nummer één op een persconferentie tijdens het WTA-toernooi van Parijs. 'Ik kan hier volledig mezelf zijn. Ik doe wat ik wil en ik word niet voortdurend herkend. Ik heb hier een normaler leven en dat zint me wel.'

Opvallend: in 2003 werd Williams op Roland Garros nog uitgejouwd door het Parijse publiek, tijdens haar halve finale tegen Justine Henin. Na afloop barstte de jongste van de bekende tenniszussen in tranen uit. Maar dat voorval heeft haar liefde voor de Franse hoofdstad blijkbaar niet bekoeld.

Dat ze zich in Parijs in haar nopjes voelt, zette Williams woensdag nog eens in de verf door op de Open Gaz de France haar eerste ronde makkelijk te winnen. Ze was met 6-1 en 6-4 te sterk voor de Tsjechische Iveta Benesova (WTA 34).

Uitslagen:

Eerste ronde:

Patty Schnyder (Zwi/6) - Alona Bondarenko (Oek) 6-4, 7-6 (7/3)
Serena Williams (VSt/1) - Iveta Benesova (Tsj) 6-1, 6-4
Corrigeer