Overleg bij Carrefour levert weinig op

Overleg bij Carrefour levert weinig op

Foto: wvv

BRUSSEL - Het overleg donderdagmiddag tussen de directie van Carrefour en de vakbonden heeft volgens vakbondsafgevaardigde Kristel Van Damme (LBC) ,,weinig opgeleverd''. Woensdag en donderdag is er gestaakt in de Carrefour-winkels van Sint-Agatha-Berchem en Drogenbos. Het personeel van de betrokken winkels zal vrijdagochtend geconsulteerd worden over zijn bereidheid om voort actie te voeren.
In de Carrefour van Sint-Agatha-Berchem heerst er ongenoegen over het beleid van de Franse directeur. Deze week zijn er twee personeelsleden ontslagen en dat was voor de vakbonden de druppel die de emmer deed overlopen. De winkel, waar 300 mensen werken, bleef woensdag en donderdag gesloten.

In de vestiging in Drogenbos is er actie gevoerd tegen het ontslag en tegen de manier waarop de arbeidsuren worden berekend. Volgens Van Damme heeft de directie donderdagmiddag geen concrete beloftes gemaakt.

Vanmorgen kwamen ook deurwaarders opdagen aan de vestiging. Vakbonden en directie kwamen uiteindelijk overeen dat de werkwilligen de winkel binnen mogen, maar dat die gesloten blijft voor de klanten.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees