LA Clippers en Miami komen langszij

De Los Angeles Clippers en Miami hebben woensdag allebei de tweede wedstrijd van hun halve finales in de Conferences van de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie (NBA) gewonnen, respectievelijk van de Phoenix Suns en de New Jersey Nets, waardoor de stand in beide reeksen 1-1 gelijk is. Er wordt gespeeld over een best-of-seven.
In de Western Conference wonnen de Clippers met 97-122 bij de Phoenix Suns, en vrijdag en zondag hebben zij het thuisvoordeel in de derde en vierde wedstrijd. Met 27 punten en 10 rebounds was Elton Brand de grote man bij LA, maar ook Cuttino Mobley en Sam Casell lieten zich niet onbetuigd met elk 23 punten.

Miami versloeg de New Jersey Nets in de Eastern Conference met 111-89, nadat de wedstrijd na het eerste kwart (41-19) eigenlijk al gespeeld was. In dat eerste kwart scoorde Dwyane wade 17 van zijn 31 punten. Shaquille O’Neal eindigde met 21 punten en 6 rebounds, terwijl Vince Carter met 22 punten de topscorer was bij de Nets.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.